Snurra flaskan!

september 2, 2022

Snurra flaskan är en rolig lek som passar perfekt på kalaset eller när kompisarna är samlade. Det som är extra bra är att den går att anpassa efter ålder och vad deltagarna tycker om att göra. Den funkar alltså för alla och ni kan vara så få eller många som ni känner för.

Det enda som behövs för snurra flaskan är en, tro det eller ej, flaska!

Såhär leker ni:

Alla som ska vara med och leka sätter sig i en ring med flaskan i mitten. En utvald person (om det är ett födelsedagskalas så är det såklart kul om födelsedagsbarnet startar) väljer nu vad den person som flaskan kommer hamna på ska göra. När hen har sagt uppgiften så snurrar hen flaskan. Den person som toppen av flaskan pekar på när flaskan slutar snurra är den person som behöver utföra uppgiften.

När uppgiften är utförd är det nu den personens tur att välja ut något som nästkommande person ska göra, och när det är gjort så snurrar hen flaskan. Detta fortsätter tills att deltagarna tröttnat eller tills alla har fått göra någon utmaning.

Tänk på att uppgifterna eller utmaningarna inte ska vara läskiga, farliga eller för svåra. Det kan vara saker som att sjunga en sång eller knacka närmsta vuxen på axeln och fråga en konstig fråga. Som sagt så kan dessa utmaningar anpassas efter deltagarnas ålder.

Kategorier Barnlekar

Inte nudda golv!

Hela havet stormar – extra mycket kaos!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.