Inte nudda golv!

september 2, 2022

Inte nudda golv, eller inte nudda mark som det ibland också kallas, är nog något du tidigare hört talas om. Kanske har du också själv lekt det, både som barn och i vuxen ålder? Det är därför denna lek är så rolig, den är underhållande för alla – och ofta blir de vuxna snabbt utslagna av de yngre deltagarna.

Om ni behöver en lek som lätt kan bli äventyrlig med lite fantasi och där ni kan blanda åldrar utan problem så är inte nudda golv något att köra igång med!

Såhär leker ni:

Börja med att bestämma en yta där lekplanen kommer hålla till. Det är såklart bra att ha ett ställe där det finns möbler, mattor eller liknande att klättra på.

Innan ni startar igång leken så bestämmer ni om ni antingen ska ta er runt en bana utan att falla ner på golvet eller marken, eller om ni ska ta er från punkt A till punkt B.
Det andra alternativet kan vi rekommendera om ni är utomhus, då det kanske inte finns någon specifikt upplagd bana för leken.

Alla deltagare börjar sen att med sin fantasi se vägar som gör att de inte behöver nudda golvet eller marken. Om man faller är man ute ur leken. Sist kvar vinner!

Kategorier Barnlekar

Djungeltelegrafen!

Snurra flaskan!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.