Djungeltelegrafen!

september 2, 2022

Denna roliga lek är till för alla, gammal som ung! Här får deltagarna träna sin minnesförmåga och uppmärksamhet. Resultatet blir kreativt och kul. Djungeltelegrafen är som roligast om ni är fler än åtta personer som leker.

Leken må heta djungeltelegrafen, men ni kan själva anpassa till det tema som ni vill ha eller tycker passar bäst. Till exempel kan man välja den svenska skogen, kungafamiljen eller något annat – fantasin är det enda som sätter stopp här.

Såhär leker ni:

Lekledaren börjar med att välja ut vem som är Tarzan, vem som är Jane och vem som är fisken. Tarzan är högst upp i näringskedjan, och till vänster om honom sitter Jane och bredvid Jane sitter fisken.

Övriga deltagare sätter sig bredvid varandra, men alla till vänster om fisken, och bildar en halvcirkel. Lekledaren delar nu ut olika djur, ljud och rörelser till varje enskild deltagare. Dessa djur ska vara i rätt ordning i näringskedjan. Till exempel är en tiger högre upp än en kanin. Det är inte så viktigt att hålla sig till exakt rätt typ av djur som finns i djungeln, utan vill ni ha en älg med i leken så fungerar det självklart lika bra.

Tarzan startar igång leken genom att slå sig över bröstet och göra gorilla-ljud. Därefter ska han härma ett annat djur som finns med i cirkeln, till exempel Jane och han ska då slå sig med handflatorna över bröstet och göra ”ahhh”. Då skickar han vidare det meddelandet till Jane som nu istället ska göra sitt ljud och sin rörelse, för att sen härma ett annat djur i cirkeln som hon skickar vidare meddelandet till.

Det ska gå fort att skicka vidare meddelandet och det får inte ta för lång tid. Om det tar för lång tid eller om en deltagare gör fel ljud till rörelsen eller på något annat sätt misslyckas, flyttas deltagaren längst ner i näringskedjan och övriga deltagare flyttar ett steg till höger och blir då ett nytt djur.

Kategorier Barnlekar

Gömma nyckeln!

Inte nudda golv!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.