Gömma nyckeln!

augusti 23, 2022

Denna klassiska lek får man aldrig nog av. Om ni vill leka något ihop som gör att man måste tänka lite utanför boxen så är Gömma nyckeln perfekt för er!

Det som är bra med denna lek är att ni kan vara nästintill obegränsat med deltagare, beroende på hur stor yta ni har att gömma nyckeln i. Här är det endast fantasin som sätter stopp.

Såhär leker ni:

Ni börjar med att samla alla deltagare utanför det rum där nyckeln ska gömmas. Sen går lekledaren, eller utvald deltagare, in i rummet och stänger dörren. När hen är där inne ska nyckeln gömmas på ett så säkert ställe som möjligt, för att göra det så svårt som möjligt för övriga deltagare att senare leta reda på den.

När personen kommer ut från rummet så ska övriga deltagare fråga ”Fisk, fågel eller mittemellan”. Om hen svarar fisk så betyder detta att nyckeln är gömt på ett lågt ställe, om hen svarar fågel är den istället högt uppe någonstans och är de mittemellan så är det någonstans i mitten.

Därefter börjar deltagarna att leta efter nyckeln. Medan de letar så får de fråga personen som gömt nyckeln om det bränns. Om det bränns så betyder det helt enkelt att den som letar börjar närma sig gömstället. Skulle hen som gömt nyckeln istället säga att det är kallt så betyder det att deltagaren är långt ifrån stället där nyckeln ligger gömd.

Den som först hittar nyckeln blir den deltagare som i nästa omgång får gömma nyckeln!

Kategorier Barnlekar

Tidningsleken!

Djungeltelegrafen!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.