Hela havet stormar – extra mycket kaos!

september 2, 2022

Alla har ni nog koll på leken hela havet stormar. Det är en klassisk barnlek som alltid fungerar oavsett om ni är på idrotten eller på ett kalas – alla barn älskar spänningen!

När ni leker hela havet stormar – extra mycket kaos så kommer ni starta precis som ni skulle göra när ni leker den vanliga versionen. I versionen av leken med extra kaos så kommer det dock en liten twist.

Såhär spelar ni:

Som sagt så börjar leken precis som vanligt, ni har en mindre stol än antalet deltagare och ställer upp dessa i två rader med ryggarna mot varandra. När lekledaren startar igång musiken ska alla börja gå runt stolarna i väntan på stoppet. När musiken stoppas så ska alla snabbt försöka hitta en stol som är ledig, och någon kommer att bli utan.

Det är här twisten kommer: ingen åker ut! Fastän alla deltagare får fortsätta leka tas en av stolarna bort. Detta leder till att det är lika många deltagare i varje omgång, men alltid en mindre stol. Och såklart, desto färre stolar, desto mer kaos för att ta en plats!

Detta fortsätter tills att det bara är en stol kvar och då koras vinnaren som lyckas ta den enda stolen när musiken pausas.

Kategorier Barnlekar

Snurra flaskan!

Hela havet stormar!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.