Ryska posten!

juli 15, 2022

En gammal hederlig lek som länge varit uppskattad. Så om det är en lek som verkligen involverar alla deltagare ni är ute efter – då är nog Ryska posten perfekt!

För att leka Ryska posten så är det bra att vara mellan 7 och 15 deltagare och ni behöver inte något annat än ett ställe där en person får plats och där hen inte kan se övriga deltagare.

Såhär spelar ni Ryska posten:

En person går in i rummet och stänger dörren bakom sig medan resterande deltagare sätter sig i en ring. En person utses slumpmässigt, eller med en valfri metod (till exempel yngst/äldst i gruppen), att bli den första som knackar på dörren och som helt enkelt startar igång leken.

När personen knackar på dörren så svarar hen som är inne i rummet ”Vem där?”, varav den som knackade svarar ”Ryska posten!”. Alla i ringer säger då samtidigt*”handtag (handskakning), famntag (kram), klapp eller kyss?”* och personen bakom dörren får då välja vad hen känner sig bekväm med.
Efter detta så pekar spelaren som knackade på dörren på valfri person i ringen och frågar Honom/Henne? och personen, som såklart fortfarande inte ser något eller vem det pekas på, får säga Ja/Nej. Säger hen Nej till första personen som det pekas på så pekas det på en ny person tills att hen säger Ja.

När brevbäraren (personen bakom dörren) valt alternativ och sagt Ja så finns det två olika varianter att fortsätta på. Antingen får hen gå ut och ”ge ut posten” till mottagaren framför övriga deltagare, eller så går mottagaren in till brevbäraren och får där ta emot ”paketet”.

Kategorier Barnlekar

Bowling med petflaskor!

Sardinburken

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.