Bowling med petflaskor!

juli 15, 2022

Är ni sugna på att bowla men orkar inte ta er hela vägen till nästa bowlinghall eller känner att pengarna kanske inte finns där?

Denna roliga lek gör att ni alla kan bowla ihop så länge ni har några petflaskor som ännu inte blivit pantade. Den kan också anpassas för alla åldrar, vilket gör att det inte spelar någon roll om det är en grupp av blandade åldrar eller hela familjen som ska spela!

Allt ni behöver är tio petflaskor, en boll av valfri storlek (desto mindre boll, desto svårare och vice versa) och en yta att ställa upp allt på.

Så här bowlar ni med petflaskor:

Ställ först och främst upp de tio petflaskor ni har som käglorna står när man bowlar, vilket är fyra längst bak, sen tre, två och en längst fram. Antingen kan de vara tomma, men om ni vill göra det lite mer utmanande så kan ni fylla de med valfri mängd vatten för att de ska stå lite stadigare.

När käglorna står på sin plats så ställer sig den första deltagaren på markerad plats (detta avstånd kan anpassas efter ålder etc.) och tar bollen, siktar och kastar iväg mot flaskorna. Antingen kan man göra som på riktig bowling där man får två chanser på sig att ta ner alla käglor, eller så räcker det med en omgång och spelaren får räkna ihop hur många hen lyckades ta ner.

Tips!
Om ni vill bowla och samtidigt öva mattematiken så kan vi ge förslaget att skriva ett nummer på varje flaska, från ett till tio. Då ska den som kastat bollen själv försöka räkna ihop hur många poäng hen fällt.

Kategorier Barnlekar

Vad tog jag bort?

Ryska posten!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.