Plåsterkull!

juli 25, 2022

En aktiv lek som är en rolig variation till vanlig kull. Det passar perfekt för de flesta åldrar.

Det som är bra med plåsterkull är att det går att anpassa beroende på om ni är många eller få som ska leka. Hur? Det går vi igenom här nedanför!

Såhär leker ni:

Som sagt så kan man vara många med och leka. Vi rekommenderar att ni är minst sex deltagare och max 20. Skulle ni vara några fler så fungerar såklart det! Ni behöver inget material förutom de som ska leka och ett större område som alla kan röra sig fritt på.

Lekledaren väljer ut en av deltagarna som ska vara jägaren. Resterande deltagare sprider ut sig på det område som ni bestämt att ni ska använda er utav.

Leken går ut på att jägaren ska kulla de andra deltagarna. Målet är alltså detsamma som i vanlig kull. Det som är skillnaden är att när en deltagare blir tagen så ska hen ta sin hand och placera den på kroppen där den blev kullad. Hen kan sen fortsätta att springa runt och försöka att inte bli kullad igen. Om detta händer så placerar hen då sin andra hand på det stället som hen nu blev tagen på.

När man blir kullad en tredje gång så finns det lite olika sätt som ni kan gå tillväga. Första alternativet är att deltagaren åker ut. Det andra alternativet är att deltagaren byter position med jägaren, och alltså blir jägare själv. Det tredje alternativet är att deltagaren också blir jägare, detta leder till att det tillslut endast är en person kvar som vinner!

Om ni är många som ska leka, eller om ni vill göra det lite svårare så kan ni ha mer än en jägare redan från start.

Kategorier Barnlekar

Pennan i flaskan!

Följa John!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.