Pennan i flaskan!

juli 25, 2022

En skrattframkallande lek som är ett perfekt tillägg till er tillställning. Det passar bra både om ni har en trekamp på gång eller om ni vill lika den som en enskild lek för att öva på tålamod. Tro oss – det behövs för denna lek!

Såhär leker ni:

Vi rekommenderar att vara minst sex deltagare, men om ni är fler så är det bara roligare!

Varje deltagare behöver ett snöre (runt 50 cm, detta kan såklart varieras beroende på längden på deltagarna) och en blyertspenna som ska vara fastknutet i snöret. Ni behöver också ha en PET-flaska eller en glasflaska till varje lag.

Ni börjar med att dela upp alla deltagare i olika lag. Beroende på hur många ni är så varierar såklart antal lag. Men runt tre till fyra personer per lag brukar vara lagom!

När lagen är indelade så knyter varje deltagare snöret runt midjan eller baktill i byxan. Efter detta ställer de sig på varsitt led med flaskan ett par meter framför varje led.
Leken startar genom att lekledaren säger ”Klara, färdiga, gå”. Då ska de första från varje lag springa fram till flaskan och försöka att placera pennan i flaskan genom att huka sig.

Detta kan låta som en simpel sak att göra, men det är svårare än vad man först tror! När den första personen har klarat uppgiften så springer hen tillbaka till sitt led och sätter sig ned. Det är då dags för nästa deltagare att försöka genomföra samma sak.

Detta fortsätter tills att alla i laget är klara, och de som sitter ned först är också de som vinner!

Kategorier Barnlekar

Björnen sover!

Plåsterkull!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.