Björnen sover!

juli 25, 2022

En perfekt, och väldigt enkel lek som är rolig att leka för de minsta! Här får de också öva på lite sång och melodi, något som alltid är uppskattat.

Ni leker såhär:

Det behövs inget material för denna lek, utan ni behöver bara ha ett utrymme där barnen kan få springa lite fritt. Så det kan både vara i ett klassrum eller utomhus, ni väljer!

Lekledaren väljer ut en som får börja vara björnen. Björnen lägger sig på golvet med huvudet nedåt så att hen inte ser något.

Övriga deltagare ställer sig hand i hand i en ring runt björnen som nu ligger och sover. Nu ska alla deltagare börja gå i en cirkel och sjunga den väldigt klassiska barnvisan ”Björnen sover”. Visan slutar med ”Honom aldrig tro”, och det är nu björnen vaknar. Björnen ska då fånga en av de andra deltagarna medan de försöker fly undan.

Den som blir tagen av björnen blir istället björn i nästa omgång, och så fortsätter det tills ni avbryter leken!

Tips! Om inte alla kan sången så rekommenderar vi att ni lyssnar på den med musik innan ni leker för första gången. Här nedanför så har vi också hela låtens text, för att göra det så enkelt som möjligt för er!

Björnen sover, björnen soverI sitt lugna boHan är inte farligBara man är varligMen man kan dock, men man kan dockHonom aldrig tro

Kategorier Barnlekar

Hare, hund och skytt

Pennan i flaskan!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.