Följa John!

juli 26, 2022

En klassisk lek som fortfarande leks mycket än idag, och det är inte så konstigt! Den är rolig för alla deltagare och bidrar ofta till mycket skratt. Den går att leka i alla åldrar och den är också perfekt om ni vill öva på lyssnandet.

Såhär leker ni Följa John:

Allt ni behöver är ett par exalterade deltagare. Det finns ingen undre eller övre gräns för hur många ni kan vara. Det är också bra att vara på ett ställe där deltagarna kan röra sig ganska fritt. Det är extra roligt om ni har lite olika ”hinder” eller annat som kan användas. Ett klassrum passar därför bra. Däremot kan baksidan av huset fungera väldigt bra det med!

Lekledaren kan börja med att vara John. Detta är speciellt bra om de som ska leka är lite yngre. Då kan de i första omgången se och lära sig hur det går till att vara den som leder leken.

Det hela börjar med att John ställer sig där ni bestämt att start- och slutpunkten ska vara (ni kommer alltså starta och avsluta på samma ställe). Övriga deltagare ställer sig bakom ”John”. Nu får John springa, gå, hoppa eller göra andra saker och övriga deltagare ska helt enkelt göra samma sak. Det är ofta bra att starta lite långsammare och försiktigare så att alla hinner bli lite varma i kläderna.

När John har nått tillbaka till där ni startade så är det dags för nästa deltagare att bli John. Kanske kommer denna se till att alla behöver sätta sig ner eller hoppa över en stock, eller kanske säga något roligt? Det är helt upp till John!

Kategorier Barnlekar

Plåsterkull!

Farfars byxor!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.