Kravallpolis!

maj 26, 2022

Kärt barn har många namn – polis och demonstranter, bilda hög och kvickrot. Här kommer leken för barnen som gillar fart och är ett bra alternativ till uppvärmning på ett gympapass. Leken kräver en större grupp deltagare och passar bra åt de äldre barnen då det lätt kan bli intensivt.

Så här går det till:

Två stycken deltagare blir tilldelade rollerna som kravallpoliser och övriga deltagare blir demonstranter. Demonstranterna tar tag i varandra och bildar sedan en stor ”hög” på golvet. Deras uppgift är nu att hålla fast vid varandra så hårt det bara går utan att skada varandra, så se till att lösa föremål och ömtåliga föremål tas av innan leken börjar.

Kravallpolisernas uppgift blir att försöka sära på alla demonstranter och lyckas de befria någon blir även denna tilldelad rollen som kravallpolis. Dessa ska nu hjälpa till att försöka sära på de resterande demonstranterna. När den stora ”högen” blivit upplöst är leken slut.

Bestäm gärna regler och liknande i förväg så att alla är medvetna om hur det ska gå till och vad som gäller. Den låter kanske väldigt vild, men leken är en bra samarbetsövning/lek för lite större barn.

Kategorier Barnlekar

Socker i mjöl!

Myrorna!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.