Socker i mjöl!

maj 30, 2022maj 26, 2022

Här kommer leken som är perfekt till festen eller tjejkvällen du har slängt ihop i sista minuten, men fungerar även utmärkt på barnkalas och kräver inte mycket förberedelser. Allt du behöver är två stycken baljor, skålar eller två djupa tallrikar om man inte har någonting större, samt mjöl och två (eller fler) sockerbitar. För att göra det lite svårare kan man även använda sig av ögonbindlar.

Tillvägagångssätt:

Leken är väldigt enkelt uppbyggd och det gäller att man är både snabb och har ett skärpt sinne för känsel. Börja med att ställa fram skålarna eller hinkarna på ett passande ställe. Inte för högt upp och inte för lågt ner, man ska kunna böja sig och få ner ansiktet i mjölet utan att få ryggskott. Fyll sedan skålarna med så mycket mjöl som möjligt och tänk på att det förmodligen kommer att hamna en del utanför. Till sist lägger man i en eller flera sockerbitar i varje skål och gömmer dem i mjölet. Utmaningen är att hitta alla sockerbitar som finns i mjölet först.. utan att använda händerna.

Vill man göra det svårare så är ögonbindeln som sagt det perfekta sättet. Leken passar stora grupper som små och man kan leka den som en duell, alltså två mot två eller dela upp sällskapet i lag och tävla på det viset.

Kategorier Festlekar

Och jungfrun hon går i ringen

Kravallpolis!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.