Myrorna!

maj 30, 2022

Leken som är perfekt för de lite större grupperna. Här behövs också en större yta att leka på och gör sig bäst utomhus samt med en filt eller ett lakan.

Hur går leken till?

Jo, alla barnen (eller deltagare) ska föreställa myror och agera som dessa genom att krypa omkring på golvet eller marken. Under tiden berättar en vuxen eller lekledaren en historia om hur ”myrorna var ute och gick för att leta mat…” Betona sedan att det blir höst och att myrorna då blir trötta och somnar. I samband med denna meningen ska varje liten myra krypa ihop och göra sig så liten som det bara går, och sedan blunda och täcka för ögonen med händerna (man får ju inte tjuvkika).

Nu plockar lekledaren fram filten eller lakanet som man valt ut och täcker en av myrorna med detta. Lekledaren fortsätter sedan historien med att säga ”ett löv har trillat ner över en av myrorna, och därför måste alla myror vakna och hjälpa till att lista ut vem det är som saknas”.

Om myrorna inte kan lista ut vem det är som saknas så kan lekledaren komma med ledtrådar så som: ”det är en tjej” / ”det är en kille”, ”myran har glasögon” och så vidare.

Kategorier Barnlekar

Kravallpolis!

Häxan!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.