Fruktsallad!

juli 14, 2022

Är ni ute efter en aktiv lek som får alla deltagare att skratta och ha kul? Då kan vi lova att fruktsallad är något att kika lite extra på. Det är en lek som alla snabbt blir delaktiga i oavsett om de är nya i en grupp eller inte.

För fruktsallad så är det bra att vara mellan 10-20 deltagare, men det funkar såklart med några färre eller några fler.

Så här spelar ni Fruktsallad:

Det ni behöver för att leka Fruktsallad är stolar, och de ska vara en mindre än antalet deltagare (är ni till exempel 20 deltagare så ska det finnas 19 stolar) och att dessa är ställda i en cirkel.

Alla spelare får sätta sig på en varsin stol och den som blir utan ställer sig i mitten av alla och kommer också att bli den person som startar igång leken.

Lekledaren delar efter detta in alla i fyra olika frukter, helt enkelt fyra olika grupper. Dessa frukter kan till exempel vara äpplen, päron, bananer och apelsiner. När detta är gjort så kan leken börja!

Hen som står i mitten skriker nu ut en frukt och alla som har denna frukt behöver ställa sig upp och snabbt byta stol. Detsamma gäller för hen som skrek ut frukten – hen behöver snabbt hitta en stol att sätta sig på. Den som blir utan stol blir nu den som får välja vilken av frukterna som behöver byta stol genom att ropa ut detta. Det finns också möjlighet för personen att ropa Fruktsallad! Detta betyder att alla spelare måste leta efter en ny stol.

Spelet fortsätter såhär tills ni avbryter spelet och det är alltid den person som blir utan stol som är den som ropar ut frukten.

Kategorier Barnlekar

Tunnelboll!

Vad har jag i handen?

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.