Tunnelboll!

juli 13, 2022

Letar ni efter en aktiv lek som fungerar för alla och där ni inte behöver hålla koll på massa regler och annat tråkigt? Kanon, det är precis vad tunnelboll erbjuder!

Detta är en lek som passar perfekt att spela oavsett om ni är många eller några färre. Perfekt är om ni är mellan åtta och 28 personer. Desto fler ni är, desto svårare blir det och leken tar då såklart lite längre tid. Bara kul om ni frågar oss!

Såhär leker ni:

Det enda ni behöver är två bollar, dessa ska antingen vara fotbollar eller några andra bollar i samma storlek, och en yta stor nog att rada upp er på.
Dela sen in alla spelare i två lag, med lika många i varje. Oroa er inte om ni är ojämnt antal, då kommer bara en person att göra uppgiften en extra gång.

När lagen är indelade så radar båda lagen upp sig på varsin rad med blicken på personen framförs rygg och med benen särade. Se också till att ha mellan en till två meter emellan varje deltagare.

De som är först i båda leden tar bollen och väntar på signalen – när startsignalen sen kommer så rullar hen bollen mellan sina egna ben och i riktning mot övriga lagkamraters. Bollen ska helt enkelt igenom allas ben, och om eller när den fastnar på vägen får lagkamraterna hjälpa till med sina egna händer för att få den att fortsätta rulla i rätt riktning.

När den rullar mellan benen på personen längst bak i ledet så tar hen bollen och springer hela vägen fram och gör samma sak. Detta fortsätter tills att att alla i laget har varit längst fram och rullat bollen.

Om ni är ojämnt antal (och att ett lag har en färre spelare än det andra) så betyder det att personen som startar också blir den person som blir den sista att rulla bollen. Hen får helt enkelt göra det två gånger!

När alla är klara så sätter sig hela laget ner, och vinner!

Kategorier Barnlekar

Vinter-OS för barn

Fruktsallad!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.