Vad har jag i handen?

juli 14, 2022

Vad har jag i handen? är en rolig lek som man lätt kan göra när man till exempel är på utflykt till skogen eller parken. Samtidigt som alla deltagarna får använda sin fantasi i denna lek så får de också öva på sitt ordförråd och försöka beskriva något som de själva inte kan se.

Såhär spelar ni:

Det enda ni behöver för denna lek är olika naturmaterial, helst med lika stor variation som eller fler än antalet deltagare så att varje omgång inte blir identisk till den tidigare. Till exempel kan det vara kottar, löv, pinnar, bark etc. Endast fantasin sätter stopp här! Viktigt att endast lekledaren ser vilka föremål som kommer förekomma i leken.

Ställ alla deltagare i en ring och se till att alla har sina händer bakom sina ryggar. Lekledaren går sen och placerar försiktigt (och utan att någon ser) varsitt naturmaterial i deltagarnas händer. När alla har fått något placerat i händerna så väljer lekledaren en person att börja. Deltagaren ska då försöka beskriva vad hen känner i sina händer för resterande av spelarna. Hen beskriver till exempel form och hur den känns och så ska övriga deltagare försöka gissa vad spelaren har i sina händer.

När en lyckas gissa rätt så är det nästa spelares tur att istället försöka beskriva vad hen har i sina händer. Detta fortsätter tills att alla fått beskriva vad hen har i sina händer och övriga deltagare har gissat rätt!

Detta kan vara klurigare än vad det först låter som, så ibland räcker det att spela en runda men ofta så får alla mersmak och vill testa en runda till!

Kategorier Barnlekar

Fruktsallad!

Vad tog jag bort?

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.