Fillipin!

maj 30, 2022maj 25, 2022

Här kommer en lek som är lämpligast om man är två personer. Du och din bästa vän kanske? Det är lite som en hemlig lek som bara de två deltagarna är medvetna om, men skulle man vilja inkludera flera är det också en möjlighet.

Leken kräver egentligen nötter, men de går såklart bra att byta ut om någon skulle vara allergisk. Dubbelkolla gärna innan ni påbörjar leken.

Hur går leken till?

Leken går ut på att vara den som säger Fillipin till den andre deltagaren först.
Allting startar när någon av deltagarna äter en nöt och får två nötter i ett skal (tänk dig två äggulor i ett knäckt ägg). En dubbelnöt det vill säga.

Nu till det svåra, eller utmaningen. Att komma ihåg att säga Fillipin till den andra deltagaren dagen efter att man har hittat den där dubbelnöten (eller det man valt att byta ut nöten med). Så det gäller att man har ett skärpt minne, annars är denna leken ett bra sätt att öva på. Vill man göra det ”värt” besväret eller bara lite roligare kan man bestämma ett pris till vinnaren även om man kommer långt med bara ”äran” av att vinna. Denna lek kan man leka året om men gör sig bäst runt jultider då man brukar ha nötter till hands.

Tips på alternativ till nöten: två äggulor i ett ägg (vid bakning osv), kärnor i t.ex kärnfria vindruvor eller om man får ett ben i sin benfria fisk. Alternativen är många.

Kategorier Barnlekar

Flyg, simma, gå!

Bulleribock!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.