Bulleribock!

Här kommer en lek för den lite mindre gruppen eller om man träffat en ny vän och vill imponera med en rolig lek. Bulleribock är en ganska enkel lek och kommer i flera varianter vilket gör att den även passar de yngre barnen, men kanske inte är något för de allra minsta. Det bästa av allt är att den bara tar några minuter att leka – perfekt när man har ont om tid.

Hur går leken till?

Leken i sig är väldig simpel, men det kanske tar lite tid att lära sig ramsan.
Det hela börjar med att den ena deltagaren ställer sig bakom den andra och tittar denne ”i ryggen”. Sedan tar personen som står bakom ryggen sina fingrar (allt mellan 1-5 spretande fingrar) och dunkar lätt på den andra deltagarens rygg samtidigt som hon eller han säger: ”Bulleri, bulleri bock. Hur många horn står opp?”. Nu är det upp till den andre deltagaren att genom känsel eller en ren gissning, försöka komma på hur många fingrar den bakom honom eller henne har dunkat i ryggen. Detta är inte det lättaste. När den framför har sagt sitt svar svarar den bakom ryggen med till exempel: ”Fem du sa, tre det va! Bulleri, bulleri bock.”

Leken håller på så länge man tycker att det är kul och självklart byter man plats då och då. Antingen varannan gång eller så byter man plats efter ett visst antal gånger.

Lämna en kommentar