Farfars byxor!

augusti 4, 2022

Letar ni efter en lek som får alla att skratta, oavsett ålder eller humor? Då är farfars byxor något att kolla upp.

När ni leker farfars byxor så spelar det ingen roll om deltagarna är i samma ålder eller inte. Alla kan leka tillsammans och det bästa – allt handlar om att få de andra att skratta. Hur kul låter inte det?

Ni leker såhär:

Som vi skrev här ovanför så går denna lek ut på att få de andra deltagarna att skratta innan du själv gör det!

Alla deltagare sätter sig i en ring och lekledaren väljer ut en person som ska börja att sitta i mitten. Det är också den personen som startar igång leken.

Deltagaren som är utvald att sitta i mitten väljer en person att starta med. Deltagaren sätter sig framför den personen och tittar hen i ögonen och ställer allvarligt en fråga.

Det roliga här är att svaret på frågorna alltid är ”Farfars byxor”. Dessa frågor kan vara hur tokiga eller normala som helst. Till exempel kan hen fråga ”Vad åt du till frukost imorse?” Den som blir tillfrågad måste svara ”Farfars byxor” utan att skratta!

Deltagaren i mitten får göra grimaser eller på annat sätt försöka få personen mittemot att skratta. Om personen som svarar ”Farfars byxor” börjar skratta när frågan ställs så åker denna person ut för denna omgång.

Detta fortsätter tills det endast är en person kvar som har lyckats hålla sig från skratt. Det är då den personen som får hoppa in i mitten och ställa de knasiga frågorna i nästa omgång.

Kategorier Barnlekar

Följa John!

Pepparkakskull!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.