Pepparkakskull!

augusti 4, 2022

Pepparkakskull är en rolig variant på vanlig kull. Den fungerar lika bra som uppvärmning inför idrotten som en enskild lek.

Det som är bra med pepparkakskull är att det kan vara både många eller lite färre deltagare. Alla kommer få springa av sig ordentligt oavsett!

Såhär leker ni pepparkakskull:

Alla deltagare parar ihop sig två och två. Skulle ni vara ojämnt antal så kan ett par vara tre personer istället för två.

När alla delat upp sig så väljer lekledaren ut ett par som ska starta igång leken, de övriga paren ställer upp sig i en cirkel med lite mellanrum mellan varje par.

Det par som lekledaren valt ut särar på sig. En blir jagad och en är jägare. Jägarens uppgift är såklart att försöka ta den som hen jagar. Den som blir jagad kan komma till säkerhet genom att ta tag i en annan deltagares arm!

Låt oss säga att den deltagare som blir jagad tar tag i en persons högra armveck. Då ska personen till vänster lossa sin arm och börja springa. Det är nu hen som blir jagad. Man kan alltså sno en partner från en annan deltagare! Om jägaren får tag på personen så blir det då omvända roller.

Leken fortsätter tills att alla är lagom trötta eller ordentligt uppvärmda!

Kategorier Barnlekar

Farfars byxor!

Mördaren!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.