Blinkleken!

september 15, 2022

Blinkleken, också kallad flörtleken, är en rolig och lite fartfylld lek som får alla barn att öva på sina reflexer. Allt handlar nämligen om att snabbt lyckas fånga in en eller flera deltagare som ska försöka ta sig från punkt A till punkt B.

Denna lek fungerar för alla åldrar, men passar inte för personer äldre än tonåren. Helst ska deltagarna vara i ungefär samma ålder.

Ni behöver inget annat än hälften så många stolar som antalet deltagare. När ni har det är det bara att sätta igång leken!

Såhär leker ni:

Ställ hälften av deltagarna i en ring på varsin stol (men lämna en stol tom), andra hälften står var och en bakom en av stolarna. Ställ inte stolarna för tätt inpå då man ganska lätt ska kunna ta sig in i ringen utifrån.

Den som hamnat bakom den tomma stolen blir också den person som kommer att få starta igång spelet. Detta gör hen genom att titta på en av deltagarna som sitter ner och blinka åt personen. Den deltagare som får en blinkning mot sig måste snabbt försöka springa från sin egen stol till den tomma stolen – men det blir inte lätt! Samtidigt som hen ska försöka byta stol får nämligen också alla deltagare som står upp jaga personen och stoppa stolbytet. Detta görs genom att lätt klappa personen på axeln, och hen måste då gå tillbaka till sin egen stol igen.

Om en person lyckas med stolbytet är det då dags för den som är utan en person framför sig att genomföra blinkningen och på så sätt få stolen fylld!
Efter ett tag byter ni såklart grupper så att de som sitter nu istället får stå och vice versa.

Kategorier Barnlekar

Maffia!

Sanning eller konka?

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.