Sanning eller konka?

september 15, 2022

Denna roliga lek har funnits med sen länge, och jag tror de flesta har testat på den antingen i tonåren eller när man varit lite yngre vuxen.

Det funkar perfekt under förfesten för att lätta upp stämningen och få deltagarna att lära känna varandra lite bättre än vad de gjorde innan. Allt som behövs är en tom vattenflaska och glada deltagare!

Såhär leker ni:

Det bästa är om ni är hyfsat många deltagare, om det finns fler än tio så blir det extra kul. När ni har fått ihop alla festdeltagare sätter ni er antingen i en ring på golvet eller i soffan runt soffbordet.

Ni placerar nu flaskan på golvet eller på bordet och en person får äran att starta igång leken genom att snurra flaskan. Den person som toppen av flaskan pekar på när den stannat är också den person som får svara på ”sanning eller konka?” Om personen väljer sanning så får den deltagare som snurrade flaskan ställa en fråga som personen måste svara på. Om hen istället väljer konka så kommer hen få ett uppdrag. Det roligaste är såklart om både frågorna och uppdragen är lite pinsamma, men ändå genomförbara.

När personen har fått svara på en fråga eller har utfört ett uppdrag så är det nu denna persons tur att snurra flaskan!

Vill man ge alla personer en chans att komma undan så finns det en regel som säger att man får skippa att svara på frågan eller göra utmaningen om man istället tar en shot.
Denna lek kan pågå så länge som alla fortfarande tycker att det är kul.

Kategorier Festlekar

Blinkleken!

Irländsk julafton!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.