Ringlek!

september 15, 2022

Detta är en lek som kommer att testa deltagarnas tålamod, och här gäller det verkligen att tänka utanför boxen. Det är absolut roligast om det är minst tio personer som är med och spelar. Den enda som egentligen behöver veta hur leken går till är spelledaren men det gör inget om upp till två eller tre personer spelat tidigare och vet vad det går ut på (så länge dessa inte säger något till övriga deltagare, såklart).

Såhär leker ni:

Alla deltagare sätter sig i en cirkel på golvet tillsammans med lekledaren. De enda reglerna deltagarna vet om är att de ska gissa på vem som är ”fel”. Lekledaren börjar genom att säga ”Hitta den som är fel.” Lekledaren ska sedan börja peka på varje deltagare och till varje person säga ett objekt, till exempel ”bil”, ”häst”, ”båt”, ”apa”, etc.

När lekledaren gått ringen runt ska hen säga ”ett, två, tre” och på tre ska alla deltagare peka på den person som de tror är ”fel”. Vad de inte vet om är att den som är fel faktiskt är den person som först rör på sig! Därför kan det vara lite kul om två eller tre personer vet om vilka regler som gäller. På detta sätt kan nämligen resterande till slut lista ut hur spelet faktiskt funkar.

Spelet fortsätter tills att deltagarna kommit på vad leken går ut på, eller att de tröttnar och ger upp!

Kategorier Vuxenlekar

Spikstafett!

Maffia!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.