Domstolen!

september 15, 2022

I denna lek kommer deltagarna att ordentligt få använda sin fantasi. Det är inte bara en rolig lek – det kan även räknas som ett rollspel!

Domstolen fungerar för många åldrar, men tonåringar och vuxna är de som troligtvis kommer ha roligast. Det som är bra är att det kan vara väldigt många deltagare, vilket gör att det passar perfekt till klassfesten eller födelsedagen. Det bör vara minst 10 deltagare.

Såhär spelar ni:

Det finns ett gäng obligatoriska roller som behöver fyllas innan spelet kan sätta igång, vilket är varför ni behöver minst tio deltagare.

Dessa är:

  1. Domare Kleibb Nisén: en person
  2. Försvarsadvokaten: minst en person
  3. Den misstänkta: minst en person
  4. Åklagaren: en person
  5. Målsägande: en person
  6. Ett antal vittnen: minst en och max fem personer
  7. Juryn: minst tre och max tio personer

Om ni är fler deltagare än vad som behövs blir resterande publik för denna omgång av leken.

När alla roller är tilldelade har det blivit dags att ha en rättegång. Det första som händer är att Domare Kleibb Nisén ska hitta på försvarsadvokatens, den misstänktas, åklagarens och målsägandes namn och presentera för juryn. Därefter går Domaren igenom vad den misstänkta står anklagad för.

Under hela rättegången ska såklart försvarsadvokaten försöka få sin klient friad, medan åklagare ska försöka få hen dömd. Detta kommer de att göra upp i rättegången genom att använda mer eller mindre oseriösa argument och bevisning. Till sin hjälp har de alla vittnen som ska få berätta sin version om de brott som de bevittnat.

När alla vittnen, den åtalade och målsägande har fått tala ska åklagaren och försvarsadvokaten göra sin slutplädering. Efter slutpläderingen är det upp till juryn att försöka sätta ihop alla historier som kommit upp. Till sist ska de sedan avgöra om den misstänkta faktiskt är skyldig eller inte!

Tänk på att allt som sker under leken är improvisation. Det blir ofta extra roligt när man använder sig utav fåniga brott och konstiga namn. Alla vittnesmål, brotten och annat som kommer upp under rättegången kan vara helt orelaterade. Det är det som blir väldigt kul när juryn ska försöka få ihop hela historien.

Kategorier Vuxenlekar

Ballongleken!

Spikstafett!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.