Ballongleken!

september 15, 2022

Ballongleken är en aktiv lek som är väldigt rolig för att få igång lite tävlingssinne. Åldern på alla deltagare behöver nödvändigtvis inte vara exakt samma, men det är bra om man delar in de två lagen med ålder i åtanke. Försök att dela upp lagen på ett sätt där det är förhållandevis jämt uppdelat. Leken fungerar så länge ni är fler än sex personer, men ni kan vara många fler beroende på hur stor yta ni har att spela på!

Såhär leker ni:

Dela in den yta som ska vara er spelplan i två halvor och ställ en stol längst bort på varje kortsida. Dessa stolar kan man säga fungerar som målen.

Det första som behövs är att dela in alla deltagare i två lag. Därefter ska en målvakt i varje lag väljas ut. Dessa ska ställa sig på stolen (målet) som finns på deras planhalva med en nål i handen.

Spelledaren ska nu kasta upp ballongen i mitten och båda lagen ska nu försöka få ballongen till sin målvakt i luften. Målvakten ska försöka spräcka den med sin nål. En spräckt ballong är alltså ett poäng. Deltagarna får endast nudda ballongen en gång. Man kan alltså inte fånga in den och springa med den.

Ni kan avgöra en vinst på olika sätt. Antingen först till 3 eller 5, eller så sätter ni tid och det lag som spräckt flest ballonger när tiden är ute vinner. När spelet är slut kan ni köra en ny omgång med nya målvakter.

Kategorier Barnlekar

Ett, två, tre – Rött ljus!

Domstolen!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.