Vinter-OS för barn

juni 8, 2022

Här kommer leken som är perfekt om man har en eftermiddag att fylla ut, eller kanske under skidsemestern när alla kusinerna är samlade. Skulle inte barnen räcka till är säkert några av de vuxna sugna på att vara med och leka. Det viktiga är att man får ihop minst 10 deltagare och har kul tillsammans.

Så här går det till:

Till att börja med är det tillfälle att komma överens om hur många grenar man ska ha under spelets gång och sedan plocka fram tillhörande material. Vad det blir beror helt enkelt på vilka grenar ni väljer att ha med i ert OS. Väljer man till exempel längdåkning eller skridskoåkning måste man ha tillgång till skidor och skridskor.

Därefter delar man in deltagarna i lika många grupper. 5 grenar eller stationer innebär 5 olika lag. Bestäm sedan hur länge man ska vara vid varje station, t.ex. 10 minuter vid varje station innebär att spelen kommer att ta cirka 50 minuter till en timme.

Exempel på lekar som kan motsvara en station:

Längdåkning: Åk längs en bana, denna bana kan även innehålla ”ministationer” som t.ex kasta frisbee mellan två trädstammar.

Snöbollskastning: Kasta snöbollar i en hink. Räkna eventuellt varje träff med ett poängsystem.

Pulkarace: Åk ner för en backe, eventuellt på tid. Vem kommer fortast ner?

Skridskoåkning: Åk fritt på isen eller lek en lek.

När alla stationer är genomförda kan man dela ut diplom till deltagarna, detta kommer säkerligen uppskattas. Man kan själv välja hur mycket tävlingskänsla man vill ha under spelens gång, men det viktiga är först och främst att barnen har kul och är aktiverade. Det är bra om ni väljer moment utifrån barnens ålder så att alla kan delta i alla lekar. Vinter-OS kan också göras med ett moment/lek i taget, så kan man ha kul flera dagar i rad.

Kategorier Vinterlekar

Gissa låten!

Tunnelboll!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.