Säckhoppning!

oktober 27, 2022

Då har vi här ännu en klassisk lek för midsommaren eller annan högtid när du vill ha de bästa och roligaste lekarna tillsammans med alla vänner!

Säckhoppning kommer att framkalla ett ordentligt vinnarsug samtidigt som det är svårt för både säckhopparna och åskådarna att hålla sig för skratt.

Se till att ni är ett gäng som ska leka så kan ni dela upp er i lag, då blir det extra skoj!

Såhär leker ni:

Allt ni behöver är lika många säckar som antalet lag ni har. Det kan antingen vara plastsäckar eller gamla hedliga tomtesäckar i tyg. Markera sedan ut en startlinje och ett ställe längre fram som ska rundas av säckhopparna innan de hoppar tillbaka dit de startade.

När de som ska börja hoppa är uppställda ska de på startsignalen kliva in i sin säck och hoppa jämfota hela banan. När de kommer tillbaka till startlinjen byter de av med nästa person i laget.

Det fortsätter tills att alla i laget har hoppat banan ett varv, och det lag som först är klara är de som vinner tävlingen!

För dig som är lekledare! Se till att kolla på de som hoppar så att det faktiskt gör det jämfota, om de börjar springa i sina säckar måste de börja om.

Kategorier Uncategorized

Bro, bro, breja!

Stövelkastning!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.