Frys!

oktober 27, 2022

Det här är en improvisationslek där allt bygger på fantasi. Här finns det faktiskt inte så mycket regler eller annat liknande att hålla koll på.

Frys! passar att leka vid många tillfällen och också för alla olika åldrar. Det kan också vara kul att mixa åldrar om det finns möjlighet till det.

Ni behöver vara ett gäng som leker, helst fler än sex personer för att få ut mest av det roliga. Skulle ni däremot vara färre är det inte jättestort problem, utan ni som är med och leker kommer helt enkelt att få uppträda mer!

Såhär leker ni:

Se till att skapa upp en yta som ni kan använda som en scen och framför den ställer ni upp ett antal stolar som alla deltagare kan sitta på. Stolarna ska självklart vara riktade mot scenen.

Välj sedan ut två eller tre personer som kommer att börja på scenen, och dessa ska nu börja improvisera en sketch.

När en person i publiken får en rolig idé som de vill fortsätta sketchen med ropar hen ”FRYS!

Personerna på scenen fryser och hen som skrek går upp och byter plats med en person eller väljer att bara addera sig själv som en extra skådespelare utan att byta ut någon.

Sketchen fortsätter tills att någon annan skriker ”FRYS!” och samma sak händer igen.

Det enda som är viktigt att tänka på är att inte låta sketchen pågå för länge utan att någon ropar ”FRYS!” utan det ska vara som absolut max 15 sekunder.

Det finns heller ingen gräns för hur många eller hur få som ska vara på scenen, men självklart är det alltid roligt om det är några som sitter i publiken.

Kategorier Festlekar

Älskling, älskling. Älskar du mig så le!

Kung snö!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.