Charader!

september 15, 2022

Med denna roliga lek kommer ni alla få en rolig och händelserik dag eller kväll. Det spelar faktiskt ingen roll hur många deltagare ni är eller vilken ålder ni är – alla kan vara med!

Det enda ni som deltagare behöver är papper, penna, en tidtagare och en ordentlig fantasi. Sätt er ner och gör er redo för en kväll full med skratt.

Såhär leker ni:

Alla deltagare får 4–5 mindre lappar och en penna där de ska skriva något som går att härma, detta kan vara allt från ”apa” eller ”häst”, till ”en cyklande kossa” – fantasin är det enda som sätter stopp! När alla har skrivit viker de ihop sina lappar och lägger allt i en skål.

Därefter får ni komma överens om vem som ska starta igång, den personen tar då en lapp ur skålen och har en minut på sig att försöka efterlikna det som står nedskrivet. Den som tror att hen vet vad som efterliknas ska då ropa gissningen rakt ut. Är det rätt får hen en poäng och har hen fel fortsätter spelet tills att minuten har gått eller att någon gissar rätt.

Det viktiga är att ingen använder sin röst på något sätt. Man får alltså endast använda sin kropp och kroppsspråk för att försöka få resterande deltagare att gissa rätt! När en person gissat rätt är det nästa persons tur att ta en lapp och köra igång nästa omgång.

Tips! Om ni vill kan ni dela upp alla deltagare i lag och en person i laget efterliknar vad som står på lappen och den andra försöker gissa rätt. Det lag som sen har mest poäng när lapparna är slut vinner!

Kategorier Festlekar

Irländsk julafton!

Äpplet i hinken!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.