Äpplet i hinken!

september 15, 2022

Denna roliga lek fungerar lika bra för alla åldrar, ni kommer skratta oavsett! Det är också en rolig festlek och super att ha med i en trekamp. Förvarna dock deltagarna att de inte behöver sätta på sitt finaste smink innan tävlingen är över…

Det material ni behöver för denna lek är en hink och ett äpple för varje lag (eller lika många äpplen som deltagare, beroende på om inte alla vill dela baciller).

Såhär leker ni:

Dela upp alla deltagare i olika lag, om inte detta redan är gjort. Fyll sen varje hink med vatten och lägg ett äpple i varsin hink, och ställ dessa ett antal meter från varje lag som nu ställt upp sig på led.

På startsignal ska de första i varje lag springa till hinken och ställa sig på knä med händerna bakom ryggen. Därefter ska personerna stoppa ner huvudet i hinken och försöka få upp äpplet endast med munnen och tänderna. ”Hur svårt kan det vara?” kan man fråga sig, men tro oss att det är tuffare än vad man tror.

När första personen lyckats få upp äpplet och tagit en tugga springer hen tillbaka till sitt led och då är det nästa persons tur att göra samma sak. Det första lag som är klara, ja de vinner!

Kategorier Festlekar

Charader!

Kexvissling!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.