Varianter av kurragömma!

september 2, 2022

Vi alla älskar kurragömma, och det är nog många timmar som blivit spenderade på denna klassiska lek. Om ni känner att ni lekt den tillräckligt och vill göra den lite extra rolig eller spännande så ska vi göra er glada. Vi kan nämligen berätta för er att det finns flera varianter på kurragömma som ni kan leka istället!

Variant nummer ett

Ni kan leka kurragömma på vanligt sätt, men de som blir hittade sätts i fängelse. Detta fängelse kan vara en ring eller att de måste ha handen på ett träd till exempel, lek med fantasin lite!

Om en icke upphittad person kan smyga fram till fängelset och nudda fången eller fångarna så blir dessa friade och får snabbt springa och gömma sig igen.

Variant nummer två

Med denna variant så kommer den spelare som letar få lite hjälp. Det är nämligen så att de personer som blivit hittade nu istället ska hjälpa till att leta upp övriga deltagare som ännu inte blivit funna.

Variant nummer tre

Alla leker kurragömma som vanligt men när en person blir hittad så kommer hen få en extra chans på sig att gömma sig igen! När spelaren som letar hittar en person så måste letaren säga ”ett, två, tre” tre gånger innan person är hittad på riktigt. Om deltagaren har lyckats gömma sig igen så måste hen också hittas igen. Om personen däremot inte hinner hitta ett nytt gömställe så är hen ute.

Kategorier Uncategorized

Molekylen!

Blindbock!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.