Trädkull

juli 20, 2022

Trädkull är en rolig lek som kan lekas av alla åldrar och är minst lika skoj oavsett! Att den också är aktiv gör att den också kan lekas som uppvärmning eller liknande om ni har något sådant på schemat.

Det bästa är att vara mellan sju och 15 deltagare, men ni kan också leka om ni är så få som fem personer.

Så här leker ni:

Det ni behöver för denna lek är rep eller något annat som ni kan använda er utav för att märka ett antal träd. Markera ett träd färre än så många deltagare ni är. Till exempel, om ni är tio spelare så markeras nio träd.

När träden är markerade så bestämmer ni vilken av spelarna som först ska starta igång leken. Personen ställer sig i mitten medan resterande spelare väljer varsitt träd att ställa sig vid. När alla ställt sig vid ett träd så ropar personen i mitten ”BYT TRÄD!” och detta startar igång leken och alla spelare måste då byta träd, fort!

Alla måste alltså byta träd, och får inte stå kvar eller springa tillbaka till samma. Och samtidigt ska den som står i mitten och från början är utan träd också hitta ett tomt träd.

Den person som blir utan träd blir den som nästa omgång står i mitten och startar igång den omgången! Det hela går alltså ut på att inte bli utan träd, vilket såklart kan bli förvirrande när det är 15 personer som springer runt och söker efter samma sak som du – ett tomt träd!

Kategorier Barnlekar

Sten, Sax, Påse

Vad tänker jag på?

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.