Vad tänker jag på?

juli 20, 2022

Denna lek är inte bara rolig, utan den stimulerar också språkförståelse, berättande och kommunikation. Därför fungerar den perfekt att leka båda i hemmet men också i skolan. Eller varför inte i väntan på bussen!

Så här leker ni:

Ni behöver inte tänka på material eller liknande, inget sådant behövs för denna lek. Det enda som behövs är minst två deltagare och ett kreativt tänkande.

Det hela går ut på att en person ska försöka förklara vilket objekt hen tänker på, men utan att säga det rakt ut. Detta kan vara ett fotbollsmål, en soffa eller ett specifikt hus. Det går också att sätta ett specifikt tema, om ni går i skogen kan det vara djur men om ni är i hemmet kan det vara något hushållsobjekt man kan använda. Detta gör det lite lättare. Om det istället spelas utan något tema eller någon kategori så finns det självklart ett större utbud av saker att tänka på – och blir därför svårare.

Så för att spela så ska en av deltagarna hitta något som hen ser och tänka på det för sig själv. Nu ska deltagaren förklara vad det är som hen tänker på genom att berätta hur det ser ut eller vad det kan användas till. Om det är en fotboll så kan man till exempel berätta att det är runt, att man sparkar på den, etc.

Detta pågår fram tills att en av de andra deltagarna gissar rätt på det objekt som förklaras. Då är det nu dennes tur att hitta något att tänka på, och så fortsätter leken!

Kategorier Barnlekar

Trädkull

Dunkkurragömma!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.