Sista paret ut!

juli 25, 2022

Sista paret ut är en utelek som passar bra om det är en stor grupp som ska leka. Man leker ihop, men två och två. Det är kanon för att få barn att prata eller lära känna varandra om det är många nya.

Såhär leker ni:

Det som är bra med Sista paret ut är att ni kan vara många deltagare om ni skulle vara det. Minst antal skulle vi säga är nio stycken och upp till 19 fungerar utan problem. Är ni fler så är det inte någon fara heller!

Lekledaren börjar med att dela in alla som ska vara med två och två, men det ska bli en som blir utan kompanjon. Så ni behöver vara ett ojämnt antal. Alla par håller hand i hand och ställer sig på ett långt led, förutom den som är utan en partner. Den personen ska stå längst fram i ledet.

Det är personen längst fram som startar igång leken genom att skrika ”SISTA PARET UT!” Då ska paret som står längst bak släppa varandras händer och springa på varsin sida av ledet. Målet är att ta sig längst fram i ledet och hålla varandras händer igen utan att bli tagen av den som är utan partner.

Om en av de två som stod längst bak blir tagen så är det denna deltagare som blir den som startar igång nästa omgång. Den som innan var den som jagade blir partner till den person som inte blev tagen. Om jagaren däremot inte lyckas ta någon så får denna ännu en gång ställa sig längst fram och starta igång nästa omgång.

Detta fortsätter tills att alla har fått springa, eller så kan ni fortsätta leka tills ni helt enkelt tröttnat!

Kategorier Barnlekar

Pinnstafett!

Chokladkaksrejs!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.