Chokladkaksrejs!

juli 25, 2022

Detta är en rolig lek som såklart kan lekas när som helst, men som man kan passa på att prova när det till exempel är helg eller något annat festligt! Det fungerar för de allra flesta, men vi kan rekommendera att inte ta med de yngsta just för denna lek. Däremot så finns ingen max-ålder att hålla koll på. Tro oss när vi säger att det är svårt för dem också!

Ni leker såhär:

Det material ni behöver är: en chokladkaka, en tärning, ett par handskar, en gaffel och en kniv. Antal deltagare borde vara minst tre, men mellan fem och tio personer är lagom!

Alla som ska leka sätter sig i en ring på golvet. Alla tillbehör, förutom tärningen, ska ligga i mitten av ringen. Den som startar igång leken gör det genom att slå tärningen. Om denna får en sexa så ska hen ta sig in i mitten och dra på sig handskarna och börja äta chokladkakan – men det är endast tillåtet att äta med kniv och gaffel!

Medan den person som slagit sexan försöker få i sig chokladen så fortsätter tärningen att gå runt i cirkeln. Alla slår och när nästa person får en sexa så springer denna istället in i mitten. Den nya personen byter av den deltagare som tidigare ätit på chokladen. Den som tidigare var i mitten tar sig tillbaka till sin ursprungsplats i cirkeln.

Detta fortsätter tills att hela chokladkakan är uppäten!

Om ni vill göra det lite lättare så kan man välja ut två siffror där man får äta från chokladen. Till exempel kan det vara att man får äta om man får en tvåa eller en sexa.

Kategorier Barnlekar

Sista paret ut!

Hare, hund och skytt

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.