Mördaren!

augusti 4, 2022

Denna lek kommer få alla deltagare att hålla ögonen öppna, bokstavligen! Ni kan leka Mördaren oavsett ålder, och ni kan även ha blandade åldrar om det så önskas.

Det är också kul om det är många med i leken. Då gör man det lite extra svårt för detektiven som ska försöka hitta mördaren som gömmer sig i ringen!

Såhär leker ni Mördaren:

Som sagt så kan ni vara ett större antal deltagare. Det fungerar dock lika bra om ni är färre. Spelet kommer antagligen att ta slut lite snabbare, men då kan ni istället spela flera omgångar!

Alla deltagare sätter sig i en ring och blundar. Lekledaren ska nu gå runt ringen och rita ett kryss på en persons rygg, och en cirkel på en annans. Hen som får ett kryss ritat på sig är mördaren, men får självklart inte avslöja detta. Hen som istället får en cirkel ritad på sin rygg är detektiven, och ska försöka leta reda på mördaren!

Detektiven hoppar in i mitten av cirkeln och ska nu börja spana runt. Medan detektiven spanar så ska mördaren skapa ögonkontakt med resterande deltagare och blinka två gånger när de kollar varandra i ögonen. Den deltagare som får två blinkningar mot sig blir mördad, och måste lägga sig ner på golvet. Blinkningarna ska ske utan att detektiven ser det, eftersom att mördaren inte vill bli hittad!

Mördaren fortsätter att ge dubbel-blinkningar till övriga deltagare. Om hen lyckas mörda alla i cirkeln utan att detektiven upptäcker vem som är mördaren så har hen vunnit! Om detektiven däremot ser vem som gör dubbel-blinkningar, och därför är mördaren, så har detektiven avslöjat mördaren och har då vunnit.

Den som blir vinnaren är den som i nästa omgång får gå runt cirkeln och rita ett kryss och en cirkel på två olika deltagare. På så sätt börjar spelet om!

Kategorier Barnlekar

Pepparkakskull!

Kejsaren av Kina!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.