Kokar gröten?

september 15, 2022

Kokar gröten är en enkel men rolig lek för de lite yngre. Den passar kanon att leka i samlingsringen eller för att få barnen att använda sin fantasi.

Det enda som behövs för denna lek är barnen som ska leka. Det finns varken en minimum- eller maxgräns, utan ju fler ni är desto roligare blir det!

Såhär leker ni:

Alla deltagare sätter sig på en stol eller ställer sig i en ring på golvet. Därefter väljer lekledaren ut ett av barnen som ska få gå in i ringen och starta igång leken.

Nu ska barnet som står i mitten gå runt i ringen och fråga ”Kokar gröten?” till en annan deltagare. Det barnet som får frågan har då två möjligheter. Hen kan säga ”nej” och då behöver barnet i mitten gå till en ny deltagare och återigen ställa frågan. Om svaret istället blir ”Ja” behöver barnet också avsluta meningen med ett substantiv. Till exempel ”Ja, som en apa.” Då måste alla deltagare byta plats i ringen medan de blir till apor.

Även barnet i mitten ska härma det objekt som gröten kokar som. När alla satt sig väljer lekledaren ut ett nytt barn som får hoppa in i mitten!

Kategorier Barnlekar

Blindbock!

500!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.