Knycka pinnar!

juni 6, 2022

Sugen på något fartfyllt som passar en större grupp? Leta inte längre. Allt du behöver är en stor lekyta och ett jämnt antal pinnar.

Leken går till såhär:

Först delar man in sällskapet i två lag och detta kan göras av en vuxen, eller t.ex. genom lottning. Varje lag får varsin halva av planen som sitt ”bo” och vid varje kortände av planhalvan ligger det egna lagets pinnar. Antalet pinnar bestämmer längden på leken – fler pinnar innebär en längre stunds lekande (eller flest pinnar vinner efter en förutbestämd tid).

Leken går ut på att lagen ska stjäla varandras pinnar, allihopa, och få tillbaka dem till sitt eget bo. Haken är att man på vägen till det andra lagets bo kan bli kullad (nuddad) utav en moståndare, då man får gå och ställa sig bakom motståndarlagets ”bo” och vänta där tills leken är över (en annan version är att man istället för att ta en pinne, tar en lagkamrat). Skulle man bli kullad medan man har en pinne i handen måste pinnen återlämnas till moståndarlagets ”bo”. Man får endast stjäla en pinne i taget!

Som sagt går det utmärkt att begränsa leken tidsmässigt, 10-15 minuter räcker långt, och när tiden är ute ser man vem som har flest pinnar i sitt bo.

Kategorier Barnlekar

Kläder i rad!

Skulptören

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.