Hela havet stormar!

september 2, 2022

En klassisk lek som alla nog har minnen av från barnsben. Hela havet stormar är en rolig barnlek som ofta leder till många skratt – även för de lite äldre!

Det ni behöver för hela havet stormar är stolar. Det ska finnas en mindre stol än antalet deltagare. Ni behöver också någonstans att spela musik ifrån. Det funkar lika bra från en telefon som från en högtalare så länge alla kan höra musiken ordentligt.

Såhär leker ni:

Börja med att placera alla stolar i två rader och med ryggen mot varandra. Finns det en stol över kan man även ställa den på kanten. Alla deltagare sprider nu ut sig stående runt alla stolar och när musiken sätts igång så ska alla gå eller dansa åt samma håll i en cirkel.

När spelledaren sen pausar musiken ska alla snabbt försöka sätta sig ner på en stol. Eftersom det är en mindre stol än antalet deltagare så kommer det bli en person som blir utan. Denna person åker då ut från första omgången.

Nu tar ni bort en stol och sätter ännu en gång på musiken igen varav alla börjar gå runt stolarna. När musiken återigen pausas så måste alla hitta en ledig stol, och den som blir utan åker ut. Detta fortsätter tills att det endast är en person kvar – som blir vinnare!

Kategorier Barnlekar

Hela havet stormar – extra mycket kaos!

Catch the flag!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.