Häxan!

maj 30, 2022

Här kommer en spännande lek som passar stora grupper men även de lite mindre grupperna och allt ni behöver är en trubbig pinne. Leken gör sig bäst utomhus men går även bra att leka inomhus om det är dåligt väder.

Hur leker man Häxan?

Först måste man utse en ”häxa”, detta kan göras av en vuxen eller genom en lottning. Man förser sedan häxan med pinnen man letat fram, trubbig och ofarlig ska den vara. Pinnen ska motsvara ett trollspö och detta trollspö använder häxan till att kulla de andra deltagarna med.

Häxan ska ha ett ”hus”, det kan vara en uppritad ruta, ett träd, en rock ring eller liknande där alla ska få plats. Leken börjar med att häxan står i sitt hus och de andra deltagarna springer runt och retar och gör narr av henne. Häxan blir då arg och ger sig ut på jakt, att kulla de andra deltagarna som då blir förstenade och får stå stilla på platsen.

Än är inte hoppet ute. Deltagare som ännu inte blivit förstenade utav häxan kan röra vid förstenade deltagare för att befria dem igen. Häxans hus är en fristad och där kan man inte bli kullad. Skulle huset bli fullt kan häxan skrika ”ALLA UT” och då måste deltagarna lämna huset.

Den som klarar sig längst från att bli kullad av häxan, får häxans roll nästa omgång.

Kategorier Barnlekar

Myrorna!

Julklappstärning

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.