Bolla gris!

juli 20, 2022

En rolig lek för alla åldrar, och ofta fungerar det kanon att blanda olika åldrar. Det är en perfekt lek för att få barn att öva på både bollkontroll och på att stava.

Så här leker ni:

För att leka bolla gris så behöver ni en (eller flera om ni vill göra det lite svårare) boll och minst tre deltagare. Däremot så är det ännu roligaste desto fler ni är! Det finns inget som heter ”för många deltagare” när ni spelar Bolla gris!

Alla deltagare ställer sig i en cirkel och den person som har bollen är också hen som startar igång leken! Den personen kastar bollen till en annan deltagare i cirkeln. Om den personen tappar eller missar att fånga bollen så får den bokstaven G (som i gris). Nästa gång personen tappar bollen får den också bokstaven R, och så fortsätter det tills hela ordet GRIS har stavats. Det betyder att man endast kan tappa bollen fyra gånger.

Antingen så kan man avsluta leken när första deltagaren får hela ordet GRIS bokstaverat, eller så fortsätter man tills det endast finns en person kvar i leken.

Om ni vill göra det svårare kan man välja en mindre boll, och åt andra hållet – vill ni göra det lite enklare så välj en större boll!

Kategorier Barnlekar

Smaksinneslek!

Sten, Sax, Påse

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.