500!

september 15, 2022

500 är en boll-lek som passar lika bra på idrotten som när kompisarna ska leka efter skolan. Den fungerar också bäst för lite äldre barn som inte har problem att räkna på lite högre siffror, även om en lekledare (eller miniräknare) såklart kan hjälpa till med det.

Såhär leker ni:

Det enda som behövs är en boll och en mängd taggade deltagare. Det spelar faktiskt ingen större ingen roll om ni är fem eller om ni är 15 personer. Det enda som påverkas är att desto fler ni är desto längre tid kommer antagligen spelet att ta.

Först måste en kastare väljas ut. Detta kan göras genom att ta den yngsta/äldsta deltagaren eller på vilket annat sätt som passar er bäst.

Kastaren startar igång leken genom att skrika ett nummer som är mellan 100 och 300, och sedan kasta upp bollen i luften. Numret representerar hur svår bollen ska vara att fånga. Om numret är 300 är det alltså en svår boll, medan 100 inte är lika svårt.
Den person som fångar bollen får lika många poäng som svårighetsgraden. Om personen däremot tar emot bollen och tappar den, förlorar hen lika många poäng som svårighetsgraden! Minuspoäng går också att få.

Den första deltagaren som kommer till 500 vinner. Det går dock självklart bra att öka poängen för vinst till ett högre nummer om ni vill förlänga spelet!

Kategorier Barnlekar

Kokar gröten?

Ett, två, tre – Rött ljus!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.