Spikstafett!

september 15, 2022

En aktiv lek som passar perfekt om ni planerar en trekamp. Leken fungerar dock lika bra om ni vill ha en rolig tävling tillsammans med vännerna.

Det behövs en del material inför leken, men objekten är saker som de allra flesta har hemma i garaget eller förrådet redan. Förutom materialen behövs det även ett större antal deltagare. Det är roligt om ni är minst fyra personer i varje lag. Är ni till exempel 16 personer kan ni vara uppdelade i fyra lag.

Såhär spelar ni:

Först och främst behöver ni ta fram det material som behövs, och detta är:
– lika många stubbar som lag (för två lag behövs två stubbar, för fyra lag behövs fyra stubbar etc.)
– lika många spikar som stubbar (eller fler om ni vill köra fler omgångar)
– lika många hammare som lag

Dela sen upp alla spelare i sina lag, och låt dessa lag ställa sig på rad. Placera stubbarna runt 10–15 meter framför lagen tillsammans med en spik och en hammare bredvid varje stubbe.

Lekledaren säger sen ”klara, färdiga, gå”. Då ska den första personen i varje lag springa till stubben och på ett slag försöka slå i spiken så långt som möjligt. När det är gjort ska hen springa tillbaka till sitt led och byta av med en ny person som nu springer och gör samma sak. Kom ihåg att man bara får slå en gång per omgång! Missar en person får hen helt enkelt ha bättre lycka nästa gång det är hens tur.

Det första laget som lyckas slå ner spiken hela vägen är också det lag som vinner!

Kategorier Vuxenlekar

Domstolen!

Ringlek!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.