Vargen och kycklingarna!

oktober 28, 2022

Det här är en version på den gamla och folkkära leken ”Under hökens vingar” men skillnaden är att den här leks på skidskor istället.

Som du säkert förstår krävs det ett gäng deltagare som alla har sina skridskor på (och hjälm såklart!). Helst ska ni vara fler än åtta personer för att göra leken så rolig som möjligt.

Såhär leker ni:

Lekledaren börjar med att välja ut ett barn som är höna och en annan som blir varg. Resterande deltagarna blir kycklingar.

Därefter ställer sig hönan på ena sidan av isbanan, vargen i mitten och alla kycklingarna ställer sig på andra sidan isbanan.

Leken startar genom att deltagarna säger detta:
Hönan: ”Kom alla mina små kycklingar!”
Kycklingarna: ”Vi vågar inte!”
Hönan: ”Varför?”
Kycklingarna: ”För vargen!”
Hönan: ”Kom ändå!”

Varpå alla kycklingar ska försöka ta sig över till hönan. Det svåra för dem är att vargen ska försöka fånga så många av kycklingarna som möjligt. De som blir tagna stannar på mitten och hjälper vargen nästa gång kycklingarna ska ta sig över. De kycklingar som lyckades ta sig över till hönan stannar kvar på den sidan, medan hönan tar sig över till motsatt sida innan hen börjar om med ”Kom alla mina små kycklingar!”

Det leder såklart till att fler och fler barn också blir vargar, och tillslut är det endast en kyckling kvar som vinner!

Kategorier Vinterlekar

Kung snö!

Påskpyssel!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.