Gömma ägg!

oktober 27, 2022

Kurragömma, fast med ägg – inte helt fel! Här behöver du som lekansvarig ha lite framförhållning men när allt väl är inhandlat så är det bara super roligt att se alla gå runt och leta efter sitt ägg.

Det du behöver är lika många påskägg som antalet deltagare som ska leta, och i dessa ska det finnas lite gott och blandat. Det kan vara allt från godis till trisslotter, och du kan självklart anpassa innehållet beroende på åldern på de som leker.

Såhär leker ni:

När äggen är fyllda ska du placera ut dessa på gömställen runt om den plats som ni ska vara på. Detta kan till exempel vara på gården, i skogen eller inne i centrum (se bara till att ingen okänd hittar ägget först).

När alla ägg är gömda säger du till deltagarna att det nu är deras uppgift att hitta ett ägg var, och de får vad som är i det. Det kan ta allt från några minuter till mycket längre tid, det beror helt på hur svårt gömda äggen är.

Det finns ingen vinnare eller förlorare, utan alla får sitt ägg även om det tar lite längre tid för vissa än det gör för andra.

Kategorier Påsklekar

Tändsticksstafett!

Ägg under hakan!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.