Tipspromenad!

oktober 27, 2022

En klassisk tipspromenad ska finnas med inför varje högtid oavsett om det är nyår, midsommar eller något annat.

Tipspromenad är alltid uppskattat och fungerar också perfekt om ni är flera som faktiskt inte känner varandra sedan tidigare. Då kan man skoja till frågorna lite extra!

Det behövs däremot lite förberedelser och det beror helt på hur mycket tid och energi du vill lägga på din tipspromenad som avgör hur den blir. Antingen kan du skriva ut en färdig genom att googla ”tipspromenad”, eller så kan du också välja att skriva dina egna frågor och på så sätt få alla att bli inkluderade i själva tipspromenaden.

Såhär går det till:

Du som styr behöver sätta upp alla lappar runt ett hus, område eller liknande som ska vara förhållandevis lätt att följa utan att tappa bort sig. Och efter det är det bra om du gör upp lagen innan ni börjar. Då vet du att det blir jämna lag beroende på vilka typer av frågor som du bestämt.

När det är gjort och det är dags att köra igång ger du ut en lapp och en penna till varje lag som behöver välja ett lagnamn. Sedan skickar du ut ett lag i taget med lite tid mellan varje grupp så det inte blir trängsel runt frågorna.

Varje lag går sedan till lapparna i rätt nummerordning. När alla kommer tillbaka lämnar de in svarslappen till dig som lekledare och det är också du som sammanställer alla svaren, och de med mest poäng vinner!

Tips! Du kan med fördel använda dig av gästerna för att göra det roligare. Till exempel kan du tidigare under dagen/kvällen be alla skriva på en lapp och lämna till dig en plan inför kommande år.

Du sammanställer då alla dessa planer och gör frågor av dem, såsom ”Vem vill byta jobb under nästa år?” och så finns det tre olika svarsalternativ på vem det kan vara.

**Bonustips!**Ett vinstpris till det vinnande laget är extra kul för lite mer tävlingsinstinkt och engagemang from deltagarna.

Kategorier Nyårslekar

Frågesport!

Plocka svansen! (Med skridskor)

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.