Nyårscharader!

oktober 27, 2022

Charader älskar vi alla, och det är ett roligt tillägg under nyårsfirandet oavsett om ni är en mindre eller större grupp vänner, bekanta eller familj. Det fungerar för alla, helt enkelt!

Och speciellt om flera inte känner varandra sedan tidigare så bidrar det till en rolig och lättsam stämning. Just nyårscharader har en liten rolig tvist från vanliga charader!

Såhär leker ni:

Alla som ska vara med får tre små lappar och en varsin penna. På dessa papperslappar ska alla var och för sig skriva ner sina nyårsönskningar.

Även om det ofta är underförstått kan det vara bra att vara tydlig med att dessa önskningar kommer att läsas upp för alla så det inte blir några missförstånd.

När alla är nedskrivna delar ni upp hela gänget i två eller flera lag, beroende på hur många ni är som är med och spelar.

När ena laget börjar ställs en timer på 1 minut och på denna minut ska en spelare från laget dra en lapp och försöka illustrera önskningen så att övriga lagkamrater kan gissa rätt. Det är viktigt att den som illustrerar inte använder rösten! Endast gester och rörelser är tillåtet.

När första laget är klart går skålen vidare och så är det andra lagets tur. Det fortsätter tills alla lappar är klara och vinner gör den som gissat rätt flest gånger!

**Tips!**För att räkna vem som vinner på lättast sätt kan det vara smart att varje lag sparar de lappar som de gissat rätt på.

Kategorier Nyårslekar

Uppå källarbacken!

Frågesport!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.