Stövelkastning!

oktober 27, 2022

Stövelkastning är en klassisk lek som ofta finns med när det vankas femkamp eller andra högtider när det är lekar på schemat. Midsommar är kanske absolut mest poplärt!

Ni behöver vara minst två personer, men det är absolut roligast om ni är fler än så eftersom att ni då kan dela upp er i lag och tävla emot varandra.

Det enda ni behöver är en eller flera stövlar, beroende på hur många lag ni är, och en yta för att kunna kasta en stövel både högt och långt.

Såhär går leken till:

Markera upp en startlinje där den eller de som ska börja med att kasta stöveln ska stå och kasta ifrån. Dessa personer ställer sig med ryggen mot ”spelplanen” och har stöveln greppad med båda händerna. På startsignalen ska de försöka kasta stöveln mellan sina ben och få den att flyga så långt som möjligt.

Alternativa spelregler:

Det finns också ett annat alternativ på kastningen, och då står istället deltagarna vända mot ”spelplanen” och försöker kasta stöveln ännu en gång mellan sina ben. Men skillnaden är att denna gång behöver stöveln kastas upp och bakåt så att den landar på spelplanen, alltså ska den flyga över deltagaren.

Se till att åskådare inte står för nära, då stövlar kan komma flygandes från alla håll. Och som ni förstår – den som kastar stöveln längst är också den som vinner!

Kategorier Midsommarlekar

Säckhoppning!

Prästens lilla kråka!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.