Snappa tomteluvan/mössan

oktober 27, 2022

Det här är en rolig lek som är kul att dra igång när ni är ett gäng utomhus som vill göra något aktivt.

Om det är vinter eller runt jul så är det ännu bättre, då är det såklart extra kul om ni har en tomtluva istället för en vanlig mössa men båda går lika bra.

Det enda som behövs för den här leken är just en mössa eller tomteluva, mellan 8–20 deltagare och ett glatt humör!

Såhär leker ni:

Börja med att dela in alla i två lag och markera ut varsin startlinje från olika håll. Den här startlinjen kan variera beroende på åldern på deltagarna.

Du som lekledare ställer dig sedan i mitten av dessa startlinjer och räcker ut mössan framför dig. När du skriker ”SNAPPA!” så ska personerna som står först i vardera lag snabbt springa till dig och ta mössan eller tomteluvan.

Det som är lite klurigt är att den som tar mössan/tomteluvan måste försöka undvika att bli kullad av den personen som inte hinner fram först.

Hinner deltagaren tillbaka till sitt ”bo” vid startlinjen utan att bli kullad kommer hen att stanna där. Men, om deltagaren däremot hinner bli tagen får hen följa med över till motståndarlaget.

Ni kan antingen leka tills ena laget inte längre har några lagmedlemmar kvar, eller så har ni en förutbestämd tid tills leken är över.

Kategorier Jullekar

Plocka nötter/russin!

Fiskdamm!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.